Entrevista al Cafè d’Idees de La 2 i Ràdio4

Entrevista al Cafè d’Idees de La 2 i Ràdio4

Entrevista al Cafè d’Idees de La 2 i Ràdio4

 

L’exconseller de la Generalitat i president del Cercle d’Infraestructures, Santi Vila, revela que l’1 d’Octubre va votar ‘sí’, però aclareix que es tractava “d’un vot tàctic”: “Era una exhibició d’orgull nacional, d’orgull col·lectiu”. En una entrevista al ‘Cafè d’idees’, Vila ha assegurat que mai ha estat independentista: “Vam tensar la corda pensant que no es trencaria”.

Santi Vila ha afegit que tenia la convicció que Espanya era una nació de nacions i que creia que els catalans, cada tres generacions, tenien dret a renovar l’acord amb l’Estat.

“Junqueras i Puigdemont es van equivocar”

L’actual president del Cercle d’Infraestructures considera que l’exvicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras i, l’expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont “es van equivocar” l’any 2017, “no fent cas a les opinions més tranquil·les” com la d’ell mateix i que “molta gent era processista perquè s’hi guanyava la vida”. Santi Vila ha recordat que ell no tenia vincle amb el programa electoral perquè no era diputat de Junts pel Sí.

L’exconseller ha admès ser amic de Carles Puigdemont i que sempre que hi parla: “li dic que porta a l’esquena una responsabilitat que potser la ciutadania no li demana”.

“Crec que ERC toca de peus a terra”

Vila celebra la moderació d’Esquerra Republicana de Catalunya en comparació a la presidència de Quim Torra i pensa que Junts per Catalunya “s’ha d’asserenar” com han fet els republicans: “crec que ERC toca de peus a terra”. I els ha fet una advertència: “Tothom és presoner de les bases, vigileu entre el que prediqueu i el que practiqueu”. Santi Vila també ha dit que Espanya té una Constitució no militant i que tothom es pot plantejar trencar-la: “Pots aspirar a trencar Espanya, ara, ho has de fer respectant el dret, és la gran lliçó”.

“Disposat a ser candidat a l’alcaldia de Barcelona”

Sobre la possibilitat de tornar a la vida política, Vila ha avançat que està disposat a tornar per Barcelona i reconeix que amb Centrem i “amb l’univers, postconvergent vinculat al PDeCAT” és amb i qui hi té més afinitat: “Ho enyoro i el càrrec més bonic a què un pot aspirar és el d’alcalde”. Tanmateix, Vila ha mostrat alguna reticència en el perfil centre-dretà de Centrem perquè diu, se sent més còmode al centre.

Vila ha criticat dos aspectes de les últimes eleccions municipals a Barcelona: els projectes que es van plantejar com a “anti-Colau” i els personalistes, del que diu que defugiria.

 

FONT: https://www.rtve.es/television/20220211/gemma-nierga-entrevista-santi-vila/2287801.shtml